Arbejdet på værkstedet

På mit keramiske værksted arbejder jeg med rigtigt mange ting. Mit foretrukne materiale er porcelænsleret. 

 

_90a3900

Porcelænsleret udfordrer til så utroligt meget. Gennem årene er mit arbejde kommet til at centrere sig omkring nogle bestemte emner: skåle, relieffer/billeder, smykker og julepynt.

_90a3875
_90a3921

Mine skålformer, som egentlig oftest er mere vaseformer, begynder alle ved drejeskiven. Formen, der drejes, er vigtig for mig. Det har betydning for den videre bearbejdning.  Her deler arbejdet sig i to forskellige retninger.

img_1435

Menneskeskål

Enten skal formen males på, næste som er den et lærred, der bliver til et maleri. Disse malerier males med porcelæn, som jeg har indfarvet, således at jeg har, ikke en stak tuber maling, men spande af flydende indfarvet porcelæn, der altså bliver mit medie, der males med.

Motivverdenen i disse malerier har oftest simplificerede menneskeskikkelser som hovedmotiv. Her er det menneskelige stemninger, jeg prøver at fange og absolut ikke et naturalistisk maleri.

Grafisk skål

Eller skålformen skal dekoreres meget enkelt, et lille grafisk motiv, få penselstrøg, eller en lille detalje modelleret på. Disse skåle fortæller ikke en historie, men fremtræder med en lethed og elegance.

"Harpen"
_mg_9393
Hjerteophæng 3

Et andet område i mit keramiske arbejde er mit julepynt i porcelæn. Dette begyndte med min lille porcelænsengel. Jeg husker det ikke selv, men gode kunder i værkstedet fortæller, at de har en engel fra 1982. Englen blev blot begyndelsen på hele produktionen af julepynt, så nu er der mange forskellige ophæng: hjerter, juletræer og engle. Fælles for dem alle er, at de  er i det hvide porcelæn, råt eller glaseret og alle bemalet med guld.

Ofte arbejder jeg mere skulpturelt med værker, der ikke skal være en brugsgenstand.

Søjler